Info

De lokale omroep stichting Milbergen (WFM 107.1) is ontstaan vanuit de behoefte aan een informatief medium dat zich ten doel stelt de dagelijkse plaatselijke nieuwsvoorziening voor haar rekening te nemen. Dat betekent actueel regionaal nieuws, cultureel nieuws en overige informatie, bijvoorbeeld sport, recreatie, educatie etc. De lokale omroep begon haar eerste uitzendingen in januari 1992 na een ruime voorbereidingstijd van ongeveer twee jaar, dat speciaal gericht was op de gemeente Ubbergen. Het initiatief voor de oprichting van de omroep werd genomen door een drietal inwoners uit de gemeente Ubbergen. Aan het hoofd van de organisatie staat het bestuur van de Omroepstichting Milbergen. Als toezichthoudend orgaan functioneert de programmaraad, bestaande uit vertegenwoordigers uit de diverse geledingen van de bevolking.

De zender is overgegaan naar Omroep Berg en Dal , er zijn ook nog andere regionale omroepen in Gelderland, waarvan omroep Gelderland wel de bekendste is.

Verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied van de omroep is per 1-1-1997 officieel uitgebreid met de gemeente Millingen aan de Rijn. De continuïteit van de uitzendingen wordt gewaarborgd door een uitgebreid radio-automatiseringssysteem.

Het dagelijks verzorgen van uitzendingen vergt een goed gemotiveerde groep medewerkers. Door een actief acquisitiebeleid te voeren is de omroep er steeds in geslaagd om de financiële balans in evenwicht te houden. Dit is ontstaan door een goede relatie op te bouwen met het lokale bedrijfsleven in de gemeenten Ubbergen en Millingen aan de Rijn. Tijdens de uitzendingen is dit duidelijk te horen door de verschillende reklamespots van lokale bedrijven uit allerlei branches, die ondermeer dit medium gebruiken voor hun naamsbekendheid en promotie.

Luisteraars

Uit een enquête onderzoek, gehouden onder 300 inwoners boven de 18 jaar uit beide gemeenten, blijkt dat de lokale omroep het goed doet bij haar luisterpubliek.

Van de inwoners kent 82% de lokale omroep (landelijk gemiddelde 79%).
Dagelijks luistert 15% van de inwoners (landelijk gemiddelde 11%).
Wekelijks luistert 38% (landelijk: 29%).
Het totale bereik ligt op maar liefst 67% (landelijk 50%).

Uit deze gegevens blijkt dat omroepstichting Milbergen (WFM 107.1) beter dan gemiddeld beoordeeld wordt door de lokale luisteraar, en dat in een tijd van snelle ontwikkelingen op mediagebied. Ook inhoudelijk bleek uit het onderzoek dat de luisteraar tevreden is over de muziekvariatie in combinatie met de nieuwsvoorziening.

De uitzendingen zijn te ontvangen op de kabel in de gemeenten Ubbergen en Millingen aan de Rijn op 93.1 MHz. In de vrije ether zijn de uitzendingen te beluisteren op 107.1 MHz. Behalve in de gemeenten Ubbergen en Millingen aan de Rijn is het ethersignaal ook goed te ontvangen in een groot gebied daaromheen. Online radio luisteren is tegenwoordig zeer populair.

Programmering

WFM 107.1 zendt 24 uur per dag en 7 dagen in de week geheel eigen programma’s uit. Deze programma’s dragen op werkdagen een horizontaal karakter, d.w.z. elke dag op hetzelfde tijdstip hetzelfde programma. Dit komt de herkenbaarheid en eigen identiteit volledig ten goede. In het weekeinde ziet het programmaschema er wat anders uit. Voor een comleet overzicht van de programma’s kunt u tercht op “Programma’s”

Kabelkrant 

In het jaar 2002 zijn de activiteiten van de omroep uitgebreid met de verzorging van de regionale kabelkrant. Op 256 Mhz (kanaal S14+) zendt WFM 24 uur per dag nieuws, mededelingen, fotoreportages etc. uit over de eigen regio. Dit medium is een groot succes geworden. Gemeenten, organisaties, verenigingen etc. maken dankbaar gebruik van de kabelkrant en de teletekst voor het verspreiden van hun nieuwsberichten. Ook voor de adverteerder is de kabelkrant een uitstekend medium voor de verspreiding van reklameboodschappen.

Omroep Berg en Dal

Met ingang van 30 januari 2016 om 12.00 uur is de omroep overgegaan naar Omroep Berg en Dal. Wil je radio luisteren dan kan dat op de website van Berg en Dal.